De Fivari Mobile
En elk stopcontact wordt een laadpunt!

het universele, mobiele laadstation
voor elektrische voertuigen
laadvermogen van 2 tot 22 kW


Home
Fivari-MOBILE Fivari SMART Fivari-Combi Prijs Links Contact NL  EN


De Fivari-MOBILE is een universeel en mobiel laadstation voor elektrische voertuigen op basis van , aangepast aan de Europese realiteit.

Het is vooral geschikt voor wagens die 3 fase AC laden, maar ook voor de anderen. Een lijstje:

  • Tesla Model S (11kW of 22 kW met duo-charger)
  • Renault Zoe (22 kW, tot 40 kW op aanvraag)
  • Smart forTwo (tot 22 kW met optie)
  • Mercedes Class B (11 kW)
  • Nissan Leaf  (7,6 kW)
  • Nissan eNV200 (7,6 kW)
  • BYD e6 (22 kW, tot 40 kW op aanvraag)

Het is een universeel laadstation omdat het, met behulp van koppelstukken, voorzien is van alle Europese stekkers. Hiermee wordt elke elektrische aansluiting een potentieel laadpunt. Dit geldt zowel voor huishoudelijke stopcontacten als voor alle industriŽle aansluitingen.

Het is een universeel laadstation omdat het de Mennekes Type 2 aansluiting biedt, net zoals de publieke laadpalen.  Al wie aan een publieke laadpaal kan opladen, kan ook de Fivari-charger gebruiken. De versie met een vaste kabel is om die reden minder universeel omdat het enkel een voertuig met een of een aansluiting kan laden. Maar ook een uitvoering met een vaste kabel is leverbaar.

Het is een mobiel laadstation want compact en gemakkelijk mee te nemen op een trip naar een onbekende bestemming waar de laadinfrastructuur onzeker is. Het wordt een vast laadstation als je het in de muurhouder schuift nabij een stopcontact of een krachtstroomvoorziening.

De Fivari-charger laat toe om de beschikbare elektrische vermogens maximaal te benutten. Het laadstation is geschikt voor enkelfase en driefase laden.

De stroom kan met een druk op de knop ingesteld worden van 10A tot 32A waardoor laadvermogens van 2,3 kW tot 22 kW gerealiseerd kunnen worden, indien het achterliggende elektriciteitsnet dit vermogen kan leveren. De laadtijd is zo aanzienlijk korter dan met een klassieke mobiele lader (op verzoek kan, voor de Renault Zoe of voor de BYD e6, een AC-snellader met vaste kabel geleverd worden met een laadvermogen tot 40 kW).

De Fivari-charger is samengesteld met klassieke, gekeurde industriŽle standaardcomponenten. Daardoor is het toestel robuust en bedrijfszeker.  Indien defect, zijn deze componenten trouwens in elke elektrohandel te verkrijgen, zodat een herstelling perfect mogelijk is en niet duur hoeft te zijn. Hij is standaard voorzien van een display met  stroommeter en kWh-meter.

Cutout