De Fivari Mobile
En elk stopcontact wordt een laadpunt!

het universele, mobiele laadstation
voor elektrische voertuigen
laadvermogen van 2 tot 22 kW


Home
Fivari-MOBILE Fivari SMART Fivari-Combi Prijs Links Contact NL  EN


De Fivari-MOBILE is een universeel en mobiel laadstation voor elektrische voertuigen op basis van , aangepast aan de Europese realiteit.

Het is vooral geschikt voor wagens die 3 fase AC laden, maar ook voor de anderen. Een lijstje:

  • Tesla's MS, MX en M3 (11 kW (single charger oudere wagens), 16kW tot 22 kW (duo-charger oudere wagens)
  • Renault Zoe (22 kW, tot 40 kW op aanvraag)
  • Smart forTwo (tot 22 kW met optie)
  • Ampera E (7,6 kW)
  • Nissan Leaf, New Leaf 2018 en eNV200  (6,6 kW)
  • Hyundai Ioniq en Kona (7,6 kW)
  • BMW i3 (7,6 kW)

Het is een universeel laadstation omdat het, met behulp van koppelstukken, past op alle Europese stekkers. Hiermee wordt elke elektrische aansluiting een potentieel laadpunt. Dit geldt zowel voor huishoudelijke stopcontacten als voor alle industriŽle aansluitingen.

Het is een universeel laadstation omdat het de Mennekes Type 2 aansluiting biedt, net zoals de publieke laadpalen.  Al wie aan een publieke laadpaal kan opladen, kan ook de Fivari-charger gebruiken. De versie met een vaste kabel is handiger bij gebruik als thuislader.

Het is een mobiel laadstation want compact en gemakkelijk mee te nemen op een trip naar een onbekende bestemming waar de laadinfrastructuur onzeker is. Het wordt een vast laadstation als je het in de muurhouder schuift nabij een stopcontact of een krachtstroomvoorziening.

De Fivari-charger laat toe om de beschikbare elektrische vermogens maximaal te benutten. Het laadstation is geschikt voor enkelfase en driefase laden.

De stroom kan met een druk op de knop ingesteld worden van 10A tot 32A waardoor laadvermogens van 2,3 kW tot 22 kW gerealiseerd kunnen worden, indien het achterliggende elektriciteitsnet dit vermogen kan leveren. De laadtijd is zo aanzienlijk korter dan met een klassieke mobiele lader (op verzoek kan, voor de Renault Zoe of voor de BYD e6, een AC-snellader met vaste kabel geleverd worden met een laadvermogen tot 40 kW).

Met de optionele WiFi-module kan het laden gemonitored worden en kan je de lader met de PC of Smartphone bedienen. Concreet kan je het laden starten, pauzeren, beperken in tijd en aantal kWh, maar ook zeer eenvoudig de stroomsterkte aanpassen. De stap naar laden op basis van de productie van zonnepanelen en/of op basis van de kwh-prijs is reeds voorbereid en die interessante mogelijkheid komt daarmee dichterbij dankzij RAPI-commando's.

De Fivari-charger is samengesteld met klassieke, gekeurde industriŽle standaardcomponenten. Daardoor is het toestel robuust en bedrijfszeker.  Indien defect, zijn deze componenten trouwens in elke elektrohandel te verkrijgen, zodat een herstelling perfect mogelijk is en niet duur hoeft te zijn. Hij is standaard voorzien van een display met  stroommeter en kWh-meter.

Cutout